TALLERS

DISSABTE 28 DE MAIG

TALLERS D'UNA HORA

Programació de robots amb Bitbloq a càrrec de TechTalent
Introducció a la programació mitjançant el programa educatiu Bitbloq desenvolupat per l'empresa BQ. Els participants tindran l'oportunitat de programar robots mòbils i diferents sensors capaços d'interectuar amb l'entorn i superar qualsevol tipus de repte.
a les 10, 11 i 12:30

Disseny 3D amb SketchUp a càrrec del Racó dels Robotaires
a les 10, 11 i 12:30

Google Cardboard Glasses a càrrec de Google Developer Group Girona
Google ha incorporat dins els terminals Android uns determinats sensors, i ha desenvolupat tecnologies gràfiques que permeten saber en quina posició està el mòbil i simultàniament utilitzar-lo com una plataforma per mostrar imatges virtuals en 3 dimensions. Al taller es subministrarà un kit de construcció per gaudir d'aquesta tecnologia que us podreu endur a casa. Us explicarem com utilitzar-lo i a donar les primeres passes. Per participar al taller és necessari portar un mòbil amb sistema Android o iPhone.
a les 10, 11 i 12:30

TALLERS D'UNA HORA I MITJA

Videoplastilina a càrrec d'ERAM Zeta
Un taller d’allò més dinàmic en què podreu fer que una bola de plastilina es converteixi en un petit titella que a la vegada serà un actor de cinema! El podreu fer saltar, ballar, córrer davant de les càmeres de vídeo. Juguem a ser directors. https://www.youtube.com/watch?v=d9F_LIAmqgA
de 10 a 11:30 i 12 a 13:30
EDAT: 4 a 7 anys, tàndem pares i fills

Stop motion amb suro a càrrec d'ERAM Zeta
Mai fer fotografies ha estat tan divertit. Construirem personatges de suro per fer un curt animat amb la tècnica stop motion. Ja veureu com no paren quiets!
de 10 a 11:30 i 12 a 13:30
EDAT: 8 a 12 anys, tàndem pares i fills


REPTES CONTINUS MATÍ: de 10:00 a 14:00 (aprox. 20-30 minuts)

Reptes Bee-Bot a càrrec de l'Escola Carme Auguet
Es proposaran tres nivells. En el primer, es seguirà un recorregut de formes i colors per assolir la consigna proposada. En el nivell mig, l'objectiu consistirà en fer un recorregut per fer les lletres d'una paraula, amb la possibilitat de posar obstacles a la pista per dificultar la missió. També es podran fer curses amb dues Bee-Bot. En l'últim nivell, caldrà llegir una carta en la que hi figurarà un repte a completar.

Reptes Scratch a càrrec del Racó dels Robotaires
Es proposaran 10 reptes amb ordre creixent de dificultat. Cada participant disposarà de 45 minuts per resoldre tants reptes com pugui. 


TALLERS CONTINUS MATÍde 10:00 a 14:00 (aprox. 20-30 minuts)

Aprenem jugant a comunicar-nos amb els robots a càrrec de QPERTIN
Taller familiar on, nens i adults plegats, descobriran apps per a tablets que permeten aprendre el llenguatge dels robots. En funció de l'edat del nen/a, aprendrem a donar ordres a robots virtuals per tal de resoldre els problemes plantejats. Recomanat per nens/es de 5 a 15 anys.


Robots dibuixaires a càrrec d'Ingenium Creatiu
Programació d'un robot amb mblock i es decoraran les estructures. Al final els robots dibuixaran amb rotuladors els seus moviments. Recomanat per nens/es de 8 a 14 anys.

Creació d'aplicacions mòbil a càrrec Lycée Déodat de Séverac
Aprendrem a crear la nostra primera aplicació mòbil amb el programa informàtic App Inventor 2: fer aparèixer una imatge tot tocant la pantalla, activar un soroll mentre sacsegem el mòbil o la tablet, i moltes propostes més.TALLERS CONTINUS TARDA: de 16:00 a 19:00 (aprox. 20-30 minuts)

Aprenem jugant a comunicar-nos amb els robots 
a càrrec de QPERTIN
Taller familiar on, nens i adults plegats, descobriran apps per a tablets que permeten aprendre el llenguatge dels robots. En funció de l'edat del nen/a, aprendrem a donar ordres a robots virtuals per tal de resoldre els problemes plantejats. Recomanat per nens/es de 5 a 15 anys.

Disseny 3D amb Thinkercad a càrrec del Racó dels Robotaires


Baldufes amb leds a càrrec d'Ingenium Creatiu
Farem les nostres baldufes lluminoses amb leds. Podràs personalitzar la teva baldufa i jugar. Recomanat per nens/es de 6 a 12 anys.

Creació d'aplicacions mòbil a càrrec Lycée Déodat de Séverac
Aprendrem a crear la nostra primera aplicació mòbil amb el programa informàtic App Inventor 2: fer aparèixer una imatge tot tocant la pantalla, activar un soroll mentre sacsegem el mòbil o la tablet, i moltes propostes més.